Humanitarna akcija: Što sve stane u kutiju od cipela?

Međunarodni dan volonterizma obilježava se širom svijeta 5. decembra. Međunarodna organizacija Nova Akropola predstavništvo Podgorica, kao Škola filozofije na klasičan način, već petu godinu zaredom pridružuje se obilježavanju Svjetskog dana volonterizma organizovanjem humanitarne akcije “Što sve stane u kutiju od cipela”.

I ove godine pripremo poklone za ljude koje ne poznajemo, koje možda nikada nećemo upoznati, ali znamo da će ih ovi pokloni obradovati onako kako ne možemo ni da zamislimo jer su nama svakodnevno dostupni.

Pozivamo sve da se u što većem broju priključimo ovoj akciji, da damo svoj mali, a veliki doprinos – u kutiji od cipela!

Cilj akcije je da sakupimo prehrambene namirnice za one koji imaju manje od nas. Nakon završene akcije volonteri Nove Akropole će sve kutije predati udruženja Roditelji koji će ih distribuirati  socijalno ugroženim porodicama.

KAKO DA PRIPREMITE POKLON?

  • donji dio kutije umotajte ukrasnim papirom
  • zatim za dno kutije zalijepite popis stvari koje su u kutiji
  • poklopac nemojte zalijepiti za kutiju, nego upakujte tako da se može otvoriti
  • sve zajedno vežite ukrasnom vrpcom ili mašnom ili jednostavno uz kutiju donesite ukrasni papir i mašnu pa će volonteri Nove Akropole upakovati umjesto vas

ŠTO POKLONITI?

  • Hranu čiji rok upotrebe važi najmanje mjesec dana od dana donošenja: konzerve, paštete, riža, pašta, supe u kesicama, šećer, čaj, čokolino, kornfleks, krompir pire (instant), pasulj (suvi), konzervisano voće, salate u teglama, puding, keksi, biskviti, kafa, džemovi..
  • Školski pribor (olovke, bojice, plasteline, flomastere, pernice…)
  • Igračke, slikovnice, bojanke, knjige za djecu…
  • Igre: Memory, Čovjece ne ljuti se, Jumb, Uno i slične igre primjerene uzrastu


Ne zaboravite da dodate novogodišnju čestitku, poruku za porodicu koje će obradovati poklon od nepoznatog Deda Mraza. Anonimno ili ne, izbor je na vama!

VAŠE POKLONE PRIMAMO:
GDJE: u prostorijama Nove Akropole, Balšića 1 Podgorica

KADA: od 5. do 22. decembra u redovnom radnom vremenu Nove Akropole od ponedjeljka do četvrtka od 18.30h do 21:30h.

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte putem inbox-a, na mail organizacije podgorica@nova-akropola.me ili na broj telefona: +382 67 895 482.

Ne radi se o tome koliko činimo, već s koliko ljubavi činimo. Ne radi se o tome koliko dajemo, već s koliko ljubavi dajemo.

Majka Tereza