Što sve stane u kutiju od cipela

7-23 decembar 2021

Već treću godinu zaredom Nova Akropola Podgorica organizuje akciju “Što sve stane u kutiju od cipela”.

I ove godine pripremo poklone za ljude koje ne poznajemo, koje možda nikada nećemo upoznati, ali znamo da će ih ovi pokloni obradovati onako kako ne možemo ni da zamislimo jer su nama svakodnevno dostupni.

Pozivamo sve da se u što većem broju priključimo ovoj akciji, da damo svoj mali, a veliki doprinos – u kutiji od cipela!


Cilj akcije je da sakupimo prehrambene namirnice i školski pribor za one koji imaju manje od nas. Nakon završene akcije volonteri Nove Akropole će sve kutije predati Crvenom Krstu koji će ih distribuirati gdje je najpotrebnije.

KAKO DA PRIPREMITE POKLON:
– donji dio kutije umotajte ukrasnim papirom
– zatim za dno kutije zalijepite popis stvari koje su u kutiji
– poklopac nemojte zalijepiti za kutiju, nego upakujte tako da se može otvoriti
– sve zajedno vežite ukrasnom vrpcom ili mašnom ili jednostavno uz kutiju donesite ukrasni papir i mašnu pa će volonteri Nove Akropole upakovati umjesto vas.

ŠTO POKLONITI:
HRANU čiji rok upotrebe važi najmanje mjesec dana od dana donošenja: konzerve, paštete, riža, pašta, supe u kesicama, šećer, čaj, čokolino, kornfleks, krompir pire (instant), pasulj (suvi), konzervisano voće, salate u teglama, puding, keksi, biskviti, kafa, sokovi, džemovi..


ŠKOLSKI PRIBOR: gumice, olovke, hemijske, pernice, sveske…
– ne zaboravite da dodate NOVOGODIŠNJU ČESTITKU, poruku za vama nepoznatu osobu koju će ovaj vaš gest obradovati. Anonimno ili ne, izbor je na vama!

VAŠE POKLONE PRIMAMO:

GDJE: u prostorijama Nove Akropole, Balšića 1 Podgorica

KADA: od 7. do 23. decembra u redovno radno vrijeme Nove Akropole od ponedjeljka do četvrtka od 18.30h do 21:30h .

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na mail organizacije podgorica@nova-akropola.me ili na broj telefona: +382 67 895 482.