VOLONTERSKA AKCIJA : NOVOGODIŠNJI POKLON U KUTIJI OD CIPELA

ŠTO SVE STANE U KUTIJU OD CIPELA
Približava nam se vrijeme darivanja, a da bismo usrećili druge, često nije potrebno mnogo…Jeste li ikada pripremali poklon za nekog koga ne poznajete? Za nekog koga možda nikad nećete sresti u životu? Za nekog ko trenutno živi u takvim uslovima da će se obradovati osnovnim životnim namirnicama koje su mnogima od nas svakodnevno dostupne?
Iz tog smo razloga mi volonteri Međunarodne organizacije Nova Akropola predstavništvo Podgorica organizovali akciju “Što sve stane u kutiju za cipele…”
Cilj akcije je da sakupimo prehrambene namirnice i školski pribor za siromašna lica i porodice, za beskućnike, za one kojima je najpotrebnije.
Pozivamo sve da se u što većem broju priključimo ovoj akciji, da damo svoj mali, a veliki doprinos – u kutiji od cipela!
Nakon završene akcije volonteri Nove Akropole će sve kutije predati Crvenom Krstu koji će ih distribuirati gdje je najpotrebnije.

KAKO DA PRIPREMITE POKLON:
– donji dio kutije omotajte ukrasnim papirom
– zatim za dno kutije zalijepite popis stvari koje su u kutiji
– kutiju nemojte zatvarati ljepilom ili na bilo koji drugi način gdje bi njeno otvaranje oštetilo pakovanje
– stavite na nju njen poklopac, i sve zajedno vežite ukrasnom vrpcom ili mašnom

Ili jednostavno uz kutiju donesite ukrasni papir i mašnu pa će volonteri Nove Akropole omotati umjesto vas.

ŠTO POKLONITI:
HRANU čiji rok upotrebe važi najmanje mjesec dana od dana donošenja: konzerve, paštete, riža, pašta, supe u kesicama, šećer, čaj, čokolino, kornfleks, krompir pire (instant), pasulj (suvi), konzervirano voće, salate u teglama, puding, keksi, biskviti, kafa, sokovi, džemovi
ŠKOLSKI PRIBOR: gumice, olovke, hemiske, pernice, sveske…

– ne zaboravite da dodate NOVOGODIŠNJU ČESTITKU, poruku, za vama nepoznatu osobu koju će ovaj vaš gest obradovati. Anonimno ili ne, izbor je na vama!

VAŠE POKLONE PRIMAMO:
GDJE: u prostorijama Nove Akropole, Trg nezavisnosti 1/I, Podgorica
KADA: od 16.do 24.decembra u redovno radno vrijeme Nove Akropole od ponedjeljka do četvrtka od 18.30. do 21.30.

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte putem inbox-a, na mail organizacije podgorica@nova-akropola.me ili na broj telefona: 067 895 482.

“Bolje je da mi učinimo prvi korak, nego da čekamo da to drugi učine prema nama. Uvijek je plemenitije da dajemo, nego da primamo.” DELIA S.GUZMAN